Första blogginlägget

år 2014 flyttade vi in i huset.

Huset var då två år gammalt och fokus hade varit huset. Trädgården var vildvuxen och det fanns många höga träd som omgav huset. Tyvärr var det några stormiga år så vi tvingades ta ner den vackra asken på framsidan då det helt enkelt blåste ner stammstora grenar och formligen delade det på mitten. När vi tog ner det lät vi thujahäcken fortsätta till tomtgräns något som hade varit omöjlig innan då asken tog allt ljus så ingen häck hade velat växa där. Gräset var också väldigt dåligt här och det var något min man tog tag i. Man ser den delen längst till höger i bild på bilden nedan.

vildvuxet

Här efter viss uppsnyggning och asken borta.

Frågan vad vi skulle göra med stubben löste sig lustigt nog självt. Nedanstående bild visar hur det ser ut idag, ingen som kan ana att det är en stubbe under allt det där gröna:

Den lilla bollen bredvid är en formklippt spireabuske och visst är gräsmattan fin nu?

Vi hade också ner många aspar som var i väldigt dåligt skick. Jag som verkligen inte vill ta ner höga träd. Det tar så lång tid att få upp dem, men jag tog faktiskt beslut på att ta bort en stor vacker björk också, men den stod väldigt tokigt. Vi har valt att se de nedblåsta träden som en möjlighet och en ny yta att jobba med. I kommande bloggar kommer jag att redogöra för hur vår plan för trädgården ser ut och hur varje steg vi tar kommer vi lite längre i den planen.  Men innan jag avslutar dagens blogg vill jag visa mitt absolut första tillägg i trädgården.

Det här fågelbordet. Det var det allra första som flyttade in i vårt hus (jag hade med mig det i bilen. Vi åkte iväg och var i huset när flyttfirman tömde lägenheten och då innan flyttbilen kom så hade vi det så lugnt och skönt i någon timme. Då satte jag ner fågelbordet och där har det stått sedan dess. Numera är det välbesökt av både ekorrar och fåglar och precis det var meningen.  För visst är väl en stor vinning med att ha trädgård alla fina fåglar och djur som kommer på besök?

Ja, det var första bloggen hoppas ni vill följa med på vår trädgårdsresa, varmt välkomna!

4 reaktioner på ”Första blogginlägget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s