Vallen

Vi har en granne och när vi flyttade in så hade man för att skapa lite avstånd lagt upp en vall mellan trädgårdarna.

vallen

På vallen planterades thujor och framför fönstret mot grannen sattes också ett par syréner ner. Vi kan återkomma till dem. Vallen på vår sida var full av ogräs när vi flyttade in. Vi tog ett beslut att ta bort den och flytta ner thujorna.

vallen1

Vi fick höra att det skulle finnas det mesta i vallen, gamla bildäck och badkar och sten i massor. Vi tog dit en kille som började det gedigna arbetet att flytta vallen och fylla upp på en plats på tomten som var ett stort hål.

vallen2

Thujorna sprang vi med och lade på hög.

vallen3

Det tog större delen av dagen att gräva bort vallen och därefter började vi med nästa stora arbete att plantera ner thujan en nivå. Vi blandade om thujorna och försökte lägga dem så att det blev en lång, en kort, en lång, en kort och så började vi. Vi hade god hjälp av grabben i familjen som verkligen drog sitt strå till stacken när det blev tungt grävjobb.

vallen4

till slut lyckades vi ändå få upp häcken. Nu kvarstår jobb att få till en gräsmatta framför, men det får jag visa i en senare blogg.

vallen5

Vad hittade vi i vallen då?

Ja, inte var det några gamla bildäck eller badkar. Däremot hittade vi en snygg betongpelare som vi säkert kommer att kunna använda i framtida projekt. Har redan nu planer för den och så hittade vi sten, sten i massor.

stenhögar

stenar

 

 

 

2 reaktioner på ”Vallen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s