Lite fynd inför nästa säsong

I år kom Plantagens stora 70% rea lite senare än förra året. Vi kom en dag senare men kunde ändå fynda lite.

Kameliaschersmin, doftar och blommar fint i juni. Tror det blir woodlandet för denna nästa år. Det här är en växt som är lite som ett fyrverkeri, den fixar allt snyggt på en gång och sedan är det inte så mycket kvar. Men den bidrar med så mycket när den exploderar så den är ändå värd att ha för mig. Därför tänker jag att den kan få smälta in i woodlandet och göra sin grej i juni och sedan bara vara grön som en liten fondvägg till andra aktörer.

”Djävulsbuske” rödbladig smällspirea. Tänker mig några mörkbladiga växter på framsidan. Dock tror jag att just denna ”mörkblading” kommer att hamna i woodlandet. Den är snygg större delen av året, med en fin blomning, men de mörka växter jag planerar för framsidan är ännu snyggare. 🙂 Jag tänker att entrén på ett hus ska göra en liten statement, i alla fall entrén på mitt hus. Nu är inte mitt woodland någon slaskhög heller om någon nu tror det, men växterna där ska fungera i grupp tänker jag och stötta varandra. Djävulsbusken kommer att vara en fantastisk teamspelare i mitt woodland.

Formklippt buxbom. Denna sällskapar numera med höstanemonen vid dammen och bidrar med lite karaktär i den hörnan. Jag behöver någon mer form där vartefter, men det får vi se vad det blir. Det skulle också bli mer balans om jag får in en växt till så det blir åtminstone tre växter där i den lilla rabatthörnan.

buxbom

Visst är höstanmenonen fin just nu? När vi ändå står här och tittar ut över dammen så kan vi lika gärna ta några steg åt andra hållet och rikta kameran däråt också.

Man ser att det är höst vid dammen nu.

Nästa fynd. Syrėnhortensia, en snygg höstblommare som nog får en plats på framsidan nästa år. Även bladen byter färg till hösten, gillas.

Skogsolvon. En vårblommare som även den får en plats på framsidan, nära uteplatsen så doften kan avnjutas där.

Fick också tag i små cerisa tulpanlökar (på http://www.vivara.se, en liten butik som faktiskt inte bara har ekorr-  och fågelmat) Jag gillar den butiken. Har nu också satt ner de lökarna under blodflädern. Undrar så hur det kommer att bli där under i år. Har en känsla av att jag fått ner en del runt just den. 🙂

tulips.JPG

Härligt med trädgårdshelger.

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”Lite fynd inför nästa säsong

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s