Påskfint

vårkväll

Nu var det ett tag sedan jag skrev, så från midvinter till ljusa vårkvällar i ett nafs blir det här på bloggen. Men fram till denna helg har nog trädgården legat lite i dvala. Idag har vi shoppat lite och om vädret håller i sig så kommer nästa helg att bli en vattenhelg. Vi (och grodorna) väntar på det mysiga vattenflödet när bäcken kommer igång och så har vi poolen som vi ska fylla för säsongen också.  Lite spännande att grodorna inte flyttar in i dammen förrän vi får ordning på vattnet. Men från det att vi startar flödet så är det minuter innan de kommer, märkligt va? Vi gör en snabbspolning genom den kalla våren.

 

Jag har designat framsidan i ritprogrammet men inte riktigt bestämt exakt träd förrän denna helg. Nu är de inhandlade och står i rabatten. Jag tror att vi med något mer komplement på grönväxtsfronten har täckt hela säsongen. Jag föll handlöst för ett litet körsbärsträd. Just den här heter Prunus nipponica ‘Ruby’, eller kuriler körsbär. Ja, jag vet att de blommar under en kort period, men den tiden går jag förbi den och känner ren glädje varje gång. Så nog är det värt det! Får väl passa på och gå mycket runt den nu när den är som vackrast. En bonus med denna är att den är vacker även på hösten.

idetalj

 

motgrind

Till sommaren har jag en liten ny pärla som heter liten pärlrönn, sorbus frutescens fk ås. Under sommaren har de vackra små vita bär och denna får också en vacker höstfärg. En liten skönhet som nog är vacker från det att bladen slår ut tills det att den vissnar ner faktiskt. Den får jag återkomma med bilder på och ger istället bild på en annan snygging som precis börjat blomma vid dammen, stjärnmagnolian.

stjärnmagnolia

Stjärnmagnolia

I den andra rabatten på framsidan har jag också en sommar- och höstsnygging i form av en körsbärsbenved, Euonymus planipes. Den har de rosaorange frukterna och även denna har fin höstfärg. Jag storhandlade så jag köpte också en väldigt efterlängtad ormhassel. En med mörka blad denna gång. Förra huset jag hade köpte jag en grönbladig. Men just i denna rabatt kommer det röda passa bättre. Den heter rödbladig ormhassel eller Corylus Red majestic. Har också i denna rabatt köpt en liten röd perukbuske. Jag återkommer med bild på alla dessa när de är mer till sin fördel.

Idag och kanske veckan ut är körsbärsträdet den absoluta favoriten. Titta bara!

mothus

mothimmel

En reaktion på ”Påskfint

  1. ❤️ Tänk att kunna få bo och leva i ett fint hus med en härlig och spännande trädgård som rymmer så mycket. Lyx! Vad mer behöver man? 😉😁

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s